Kwaliteitsregister

Kwaliteitsregister

Met het kwaliteitsregister voor de praktijkmanager in de huisartsenzorg, kunnen alle praktijkmanagers zich registreren voor deze functie en zich vervolgens over 5 jaar her-registreren. Deze herregistratie is alleen mogelijk wanneer zij na 5 jaar nog steeds aan de geldende voorwaarden voldoen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de beroepsvereniging.

We hebben te maken met een aantal landelijke ontwikkelingen in de huisartsenzorg. Je kunt hierbij denken aan de verschuiving van meer zorg naar de eerstelijns, sturing op meer samenwerking in de wijk / regio en tekorten aan personele bezetting binnen de zorg. Hierdoor neemt het belang van een gekwalificeerde praktijkmanager toe. De functie van praktijkmanager is nu definitief in de cao opgenomen en bovendien in meerdere schalen. Dit maakt het voor praktijkhouders eenvoudiger om een passende functionaris aan te nemen. Een kwaliteitsregister biedt de praktijkhouder de garantie op een praktijkmanager die zich beroepsmatig blijft ontwikkelen. Tegelijkertijd betekent het voor de praktijkmanager zelf een mogelijkheid om doorontwikkeling binnen zijn of haar functie te registreren.

Aanmelden Kwaliteitsregister Praktijkmanager

Kwaliteitsregister NVvPM 2019 3.1

NVvPM lid worden

Lid worden

Samen ontwikkelen we ons vak. Krijg en geef hulp in onze community, doe kennis op en ontmoet collega’s. Wij verwelkomen je graag.

Menu PM Community