Webinar 28 juni 2024
Webinar 28 juni 2024

Webinar 28 juni 2024

12 Jun 2024

Vrijdag 28 juni hebben we met succes ons 10e webinar gehouden.

Vanuit een warme studio van MedischeScholing werden de deelnemers, Jacky én de eerste sprekers welkom geheten door Margot ter Horst. Als eerste gaf zij het woord aan Esther Gjaltema die uitlegde hoe het KMS van PraQties kan leiden tot hogere kwaliteit, tijdsbesparing, betere samenwerking en minder zorgen. Esther liet zien hoe je met dit KMS o.a. protocollen beheert, taken verdeelt en het melden van incidenten kunt vereenvoudigen. In het centraal onderhouden kwaliteitssysteem zitten formats en andere hulpmiddelen, benodigd voor de accreditatie. Door het gebruik ervan werk je continu en gezamenlijk aan kwaliteit.

Terwijl de zomer nog maar net is begonnen zijn we in de huisartsenpraktijken alweer volop bezig met de griepprik voorbereidingen. “Met een uitnodiging per post bereik je de hoogste opkomst, maar de brief levert vaak ook een regen aan telefoontjes op,” aldus Marcel Massing van DMDR. Vervolgens legde Marcel uit hoe je m.b.v. een online afsprakenservice de patiënten zelf meer regie kunt geven (minder telefoontjes) en hoe je als praktijk bepaalt hoeveel mensen je per tijdseenheid wilt/kunt prikken.

Rond 10.40 uur nam Klara het officiële gedeelte, de ALV, voor haar rekening. Aspirant bestuurslid Jolanda van Straten werd voorgesteld en Marielle de Koning werd officieel door de leden welkom geheten als bestuurslid. Het jaarverslag over 2023 en de begroting voor 2025 werden ter goedkeuring voorgelegd en er kon worden gestemd voor of tegen een eigen kwaliteitsregister via PE Online. Ook de diverse bestuursactiviteiten kwamen uiteraard aan de orde.

Na de pauze vertelde Cindy Beerse de deelnemers e.e.a. over de regionale netwerkgroep. Deze groep is in het leven geroepen om regionale projecten en kennis met elkaar te kunnen delen, te verbinden en om van elkaar te leren. Inspiratie nodig? Kijk dan eens op de community bij ‘Projecten’. Hier kun je ook jouw projecten plaatsen!

De laatste presentatie ging over het stimuleren van teamgroei binnen de praktijk met DISC en drijfveren. Jessica Leeuwenberg (SynergiQ en docent Sitis) praatte ons bij over hard skills en soft skills, hoe je als praktijkmanager zicht kunt krijgen op iemands drijfveren en hoe je daarnaast het DISC-model kunt inzetten om je team beter te kunnen laten functioneren. Wanneer je elkaar beter begrijpt kun je elkaars sterke punten (kwaliteiten) beter benutten. En dit komt de samenwerking en sfeer, dus ook het werkplezier weer ten goede.

Al met al was het weer een interessant en gevarieerd programma!

Om 12.10 uur rondde Margot het webinar af door de sprekers en MedischeScholing nogmaals te bedanken. Ook bedankte zij de deelnemers voor hun aandacht en actieve bijdrage.

Wil je meer weten of het geheugen weer even opfrissen? De presentaties en het verslag van de ALV zullen worden geplaatst op de community.

De webinar is tegen een vergoeding via medische scholing terug te zien. Voor leden is er een speciale link waar zij tegen een gereduceerd tarief de webinar terug kunnen kijken. Voor meer informatie en/of de link verwijzen wij de leden naar de community kalender. 

Op 15 november a.s. is er weer een fysieke netwerkdag; dus noteer deze datum alvast. Graag tot dan!

Klara, Jacky en Margot

Notulen: Candy Smit


Het programma:
10:00 uur | Welkom - Margot ter Horst
10:05 uur | Kwaliteitssysteem - Esther Gjaltema (PraQties)
10:30 uur | Online afsprakenservice griepprik - Marcel Massing - (DMDR)
10:40 uur | Algemene Leden Vergadering - Klara Knapen (NVVPM)
10:55 uur | Pauze
11:00 uur | Netwerkgroep Regionale projecten - Cindy Beerse (Praktijkmanager)
11:10 uur | Teamgroei binnen de praktijk stimuleren met DISC en drijfveren - Jessica Leeuwenburg (Docent Leiderschap)
12:10 uur | Afronden webinar - Margot ter Horst

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Samen met onze leden creeëren wij functiegerelateerde artikelen. Om zo elkaar te helpen en de functie verder te ontwikkelen. Wellicht is een lidmaatschap ook wel iets voor jou!

Lid worden
Menu PM Community