Webinar 22 maart 2024
Webinar 22 maart 2024

Webinar 22 maart 2024

22 Mar 2024

Op vrijdag 22 maart 2024 hebben we alleen voor de NVvPM leden wederom een succesvolle webinar gehouden!

Stipt om 10 uur en in een geheel vernieuwde setting bij MedischeScholing heette Margot ter Horst alle deelnemers aan de 9e interactieve digitale bijeenkomst van harte welkom. De eerste presentatie van deze morgen werd verzorgd door David Renkema. Al langere tijd wordt aangekondigd dat de Belastingdienst gaat handhaven op de wet DBA. Gaat het vanaf 1 januari 2025 dan echt gebeuren en heeft dit ook consequenties voor de praktijkmanager? David praatte de deelnemers o.a. bij over mogelijke risico’s, communicatie, gezag, modelovereenkomsten en de conceptwet VBAR.

Tweede spreker Linda Tolsma, wijkmanager en praktijkmanager, legde uit hoe grote problemen vaak kunnen worden opgelost rondom de huisartsenpraktijk. Wanneer we beter gaan samenwerken in de wijk, het gesprek aangaan en elkaar proberen te begrijpen kan de druk op huisartsenpraktijken worden verminderd. Met als gevolg meer werkplezier voor het huisartsenteam, lagere zorgkosten en betere en passende zorg, dus tevreden patiënten.

Na een korte pauze gaf Margot het woord aan voorzitter Klara Knapen. Begin 2024 is de mening van de NVvPM achterban gepeild middels een enquête, met o.a. vragen over de CAO, de indeling op 3 niveaus (praktijkmanager A, B en C) en het kwaliteitsregister. Klara liet weten blij te zijn met de input van de leden; hier kan de vereniging weer mee verder. Ook was er aandacht voor het scholingsaanbod en eventuele regionetwerkdagen. Heeft jouw regio (-organisatie) interesse en een geschikte locatie voor een NVvPM netwerkbijeenkomst? Neem dan even contact op met Klara via het contactformulier.

Rond 11.25 uur was het alweer tijd voor de laatste spreker Charlotte van Sassen. Charlotte vertelde onder meer dat innovatie volgens haar effect moet hebben op de hele keten, zonder verlies van het menselijke aspect. Met een innovatief digitaal triageplatform wil Huisartsen van Nederland de toegankelijkheid van de huisartsenzorg verbeteren. Bij dit systeem wordt triage digitaal ingediend maar de eindbeslissing ligt bij de triagist of doktersassistent.

Om 12.10 uur sloot Margot af. Zij bedankte iedereen voor de aandacht en actieve bijdrage. Ook bedankte zij de sprekers, MedischeScholing en natuurlijk Jacky voor haar werkzaamheden achter de schermen. De presentaties van de webinar zijn voor de NVvPM leden terug te vinden in de community - documenten en tegen een kleine bijdrage is dit webinar voor zowel leden als niet-leden terug te zien via MedischeScholing. Leden kunnen via de community inloggen en via een aparte link in de community agenda doorklikken om van een speciale ledenkorting gebruik te maken.

Op 28 juni a.s. is er weer een webinar; dus noteer deze datum alvast. Graag tot dan!

Klara Knapen, Jacky Loobeek en Margot ter Horst

Notulen: Candy Smit

Het programma:
10.00 uur welkom - Margot ter Horst
10.05 uur Ontwikkelingen inzet zzp-ers - David Renkema (eerstelijnsjurist)
10.35 uur Wijkmanagement- Linda Tolsma (wijkmanager)
11.05 uur pauze
11.10 uur NVvPM poll
11.20 uur AI in de praktijk- Charlotte van Sassen (CEO Huisartsen van NL)
12.10 uur afronden webinar

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Samen met onze leden creeëren wij functiegerelateerde artikelen. Om zo elkaar te helpen en de functie verder te ontwikkelen. Wellicht is een lidmaatschap ook wel iets voor jou!

Lid worden
Menu PM Community