Samenvatting webinar 17 maart 2023
Samenvatting webinar 17 maart 2023

Samenvatting webinar 17 maart 2023

18 Mar 2023

Op vrijdag 17 maart hadden we alweer ons zesde webinar.

Om 10 uur opende Margot ter Horst de eerste digitale bijeenkomst van dit jaar. Na het doornemen van het programma gaf zij het woord aan Klara voor de vertrouwde NVvPM activiteiten update. In het kort praatte Klara de deelnemers bij over het aantal leden, ‘de NVvPM komt naar je toe’, de dag van de praktijkmanager en nog veel meer. Tevens liet ze weten dat er twee nieuwe bestuursleden in beeld zijn en dat er geregeld is vergaderd met de gezamenlijke beroepsverenigingen. Wellicht eind dit jaar een rondetafelgesprek met Ernst Kuipers.

Rond 10.15 uur volgde een presentatie door Femke Adema van KSYOS. Femke gaf veel informatie over het digitale ziekenhuis. Samen met 4.500 medisch specialisten en paramedici en 7.500 huisartsen zien ze zo’n 1.500 mensen per dag. Dicht bij huis en zonder wachttijd. Het zorginfarct en andere huidige problemen kwamen aan bod, zoals de dubbele vergrijzing, technische problemen, extreme toename van zorg-uitgaven en personeelstekorten. Digitalisering is hiervoor niet dé oplossing, maar geeft op den duur wel werkdrukverlichting, aldus Femke. Kijk voor meer informatie eens op Ksyos

De presentatie van Dorothy Oomen - praktijkmanager, oncologieverpleegkundige, werkgelukdeskundige en digicoach - ging over werkgeluk. Tot aan de pauze liet Dorothy de deelnemers meedenken over de vragen: wat is werkgeluk, wat zijn oorzaken van minder werkgeluk en waarom is werkgeluk zo belangrijk?
Werkgeluk gaat over zingeving, voldoening, plezier en verbinden, zo vertelde zij.

11.15-11.25 uur pauze

Na de pauze ging de presentatie over werkgeluk verder. Dorothy liet weten dat er meetinstrumenten zijn voor werknemers, maar ook voor werkgevers/organisatie en praktijkmanagers. Voor de organisatie kan het HEART-model worden gebruikt: Happy culture, Energie gevende werkplekken, Agile leiderschap, Redesign de Employee Journey en Technologie die voor je werkt. De medewerkers enquête en het werkgelukkompas (als het klaar is) zullen worden gedeeld via onze community.

Tenslotte vroeg Klara de NVvPM leden mee te denken over het nieuwe competentieprofiel van de praktijkmanager. De functie is de laatste jaren enorm gegroeid, de praktijkmanager heeft zich in een rap tempo verder ontwikkeld. Daar horen wellicht nieuwe of aanvullende competenties bij. Naast organiseren, leidinggeven, professionaliteit, innoveren, samenwerken en communiceren vroeg Klara de deelnemers welke competenties eventueel moeten worden toegevoegd. Ook liet Klara weten dat de Skillmix een dezer weken live zal gaan!

Om 12.45 uur sloot Margot af. Zij bedankte iedereen hartelijk voor de aanwezigheid, en wees eenieder erop de nieuwsbrief goed in de gaten te houden. In juni komt er namelijk weer een webinar!

Alle sprekers en deelnemers nogmaals hartelijk dank!

Klara, Jacky, Margot en Wendy

Notulen: Candy Smit

Programma
10.00 uur Welkom - Margot ter Horst
10.05 uur Update NVvPM activiteiten - Klara Knapen
10.15 uur Sponsor Ksyos - Femke Adema
10.45 uur Workshop Werkgeluk in de huisartsenpraktijk - Dorothy Oomen
12.15 uur Interactieve update nieuw competentieprofiel + CAO functiebeschrijving praktijkmanager - Klara Knapen
12.45 uur Afsluiten webina

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Samen met onze leden creeëren wij functiegerelateerde artikelen. Om zo elkaar te helpen en de functie verder te ontwikkelen. Wellicht is een lidmaatschap ook wel iets voor jou!

Lid worden
Menu PM Community