Samen voor de huisartsenzorg!
Samen voor de huisartsenzorg!

Samen voor de huisartsenzorg!

27 Jun 2022

Deze podcast aflevering is speciaal opgenomen voor de actie van 27 juni t/m 1 juli in samenwerking met diverse beroepsorganisatie uit de huisartsenzorg. Op 1 juli 2022 hebben duizenden zorgprofessionals op het Malieveld in Den Haag hun stem laten horen voor de huisartsenzorg!

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat op het spel. De druk op de huisartsenzorg móet worden aangepakt. Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg. We laten samen een stevig geluid horen: we willen concrete, afdwingbare afspraken om de drukte te verminderen. In het belang van alle patiënten!

In deze aflevering bespreekt Elisabeth van den Hoogen, bekend van www.debatdame.nl, met drie praktijkmanagers waarom de huisartsenzorg zo belangrijk is en waarom elk teamlid evenveel waard is. Zodra het werk van de doktersassistent, praktijkondersteuner of physician assistant te veel wordt, moet er van alle kanten worden geholpen. Het helpt dat veel praktijkmanagers een achtergrond hebben in de huisartsenzorg en dit kunnen doen, maar dit gaan wel ten koste van hun eigen werk. Els ter Loo, praktijkmanager in Duiven, Wendy Swelsen, praktijkmanager in Oosterbeek en bestuurslid van de NVvPM en Jonna Busstra, praktijkmanager Utrecht bespreken de uitdagingen van het vak met elkaar, maar uiteraard ook de oplossingen waaronder aandacht voor een beter en begrijpelijker ICT systeem die communiceert met andere organisaties.Podcast Huisartsenzorg is ook onze zorg! klik HIER

#samenvoordehuisartsenzorg

In deze 2e aflevering spreekt Elisabeth van den Hoogen met drie gasten over de belangen van alle beroepsverenigingen. Petra Portengen, directeur/voorzitter van de NVvPO, Cheryl Veldkamp, bestuurslid van de NVDA en Klara Knapen, voorzitter van de NVvPM nemen jou als luisteraar mee in de actieweek van 27 juni t/m 1 juli 2022. Ze leggen uit over de actieweek, de petitie, de manifestatie en over de de campagne die zij gaan voeren #voorkomwachten. Podcast #samenvoordehuisartsenzorg klik HIER

De beroepsverenigingen hebben op 5 juli 2022 aan de minister en Tweede Kamerleden een petitie aangeboden. De uitnodiging aan de minister van VWS staat, de minister is aan zet! Zie ook persbericht 23 juni.

Zie ook

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Samen met onze leden creeëren wij functiegerelateerde artikelen. Om zo elkaar te helpen en de functie verder te ontwikkelen. Wellicht is een lidmaatschap ook wel iets voor jou!

Lid worden
Menu PM Community