Overijssel...de NVvPM komt naar je toe!
Overijssel...de NVvPM komt naar je toe!

Overijssel...de NVvPM komt naar je toe!

In interview nummer 5 maken we kennis met Miranda Mateboer. Deze ervaren praktijkmanager staat stevig in haar schoenen en verteld ons over haar werk in twee mooie praktijken in Zwolle.

User Avatar
Door:
Carolien Dalenberg

Deze provincie beslaat een uitgestrekt gebied en is verdeeld over 25 gemeenten. Overijssel is een provincie in het oosten van het land die door rivier de IJssel in het zuidwesten grotendeels wordt gescheiden van de provincie Gelderland. Zwolle is niet de grootste stad van de provincie maar wel de hoofdstad.

Miranda werkt nu zo’n 3 jaar echt als PM in huisartsenpraktijk De Turfmarkt en huisartsenpraktijk Berkum. Ze heeft hele brede ervaring opgedaan in de huisartsenzorg. Inmiddels woont ze nu al 28 jaar in Zwolle en zij omschrijft het als een grote dorpse stad.

De provincie is heel divers, in Zwolle heerst een andere mentaliteit dan bijvoorbeeld in Salland, Heino, Ommen of Hardenberg. En Twente is ook weer anders. “Het is hier gemoedelijk, niet zo haastig, en Berkum is echt een dorp in de stad Zwolle.” Elke praktijk hier heeft zijn eigen kansen en uitdagingen.

In grote lijnen heeft Miranda bij beide praktijken dezelfde taken, zoals personeelszaken, projecten, aansturing van het team. Praktijk De Turfmarkt is een hele grote stadspraktijk die al bijna 50 jaar bestaat. Het biedt zorg aan zo’n 10.000 patiënten en ligt aan de rand van het centrum, net buiten de stadsgracht van Zwolle. Praktijk Berkum is een solopraktijk. De praktijk verleent zorg aan 3.000 patiënten. Berkum is van oudsher een buurtschap, een klein dorp. Na de gemeentelijke herindeling in 1967 is het opgegaan in de stad Zwolle.

De praktijk werkt samen met Medrie. Medrie is een regio-organisatie voor huisartsen in 3 regio’s: Hardenberg, Flevoland en Zwolle. Almere en Zeewolde vallen niet onder Medrie. Ze organiseren spoedzorg en ondersteunen de huisartsenpraktijken bij vernieuwingen in de zorg.

Wil je weten wat de grootste uitdagingen in de regio Zwolle zijn, lees dan verder in de PM Community - Documenten - Blogs

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Samen met onze leden creeëren wij functiegerelateerde artikelen. Om zo elkaar te helpen en de functie verder te ontwikkelen. Wellicht is een lidmaatschap ook wel iets voor jou!

Lid worden
Menu PM Community