Netwerkbijeenkomst NVvPM 11 november 2022

Netwerkbijeenkomst NVvPM 11 november 2022

Vrijdag 11 november hebben wij met 50 praktijkmanagers een succesvolle en leerzame netwerkdag gehad.

User Avatar
Door:
Jacky Loobeek
Verslag netwerkdag vrijdag 11 november 2022

In het BOVAGhuis te Bunnik opende Jacky om 10.00 uur de bijeenkomst. Na het doornemen van het programma gaf zij het woord aan Klara, die de aanwezigen een inkijkje gaf in de werkzaamheden van de NVvPM. Zo wordt het competentieprofiel van de praktijkmanager uitgebreid naar 8 of 9 competenties en deze zullen per niveau verder worden uitgeschreven. Bij het bestuur komen veel vragen binnen over de niveaus en de bijbehorende schalen, zo vertelde Klara. Ook het gezamenlijk optrekken van de beroepsverenigingen en de academie kwamen ter sprake. Jammer genoeg moest daarna afscheid worden genomen van Margot en Nikki. De dames werden enorm bedankt voor hun inzet gedurende de afgelopen jaren en ontvingen heerlijke chocola en een prachtige bos bloemen. Cindy en Nikki gaven tenslotte uitleg over het plaatsen van projecten op de community.

IDS Media

Rond half 11 was het tijd voor de eerste gastspreker, Lisa-Jane Horgan van IDS Media. Een klein bedrijf dat niet de wachtkamerschermen zelf levert, maar wel de service en content. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf informatie te plaatsen op de schermen en zelfs de zorggroep kan een eigen inlog krijgen, legde Lisa-Jane o.a. uit.

De Argumentenfabriek

Rond 11.05 uur startte de workshop ‘Slimmer werken in de huisartsenzorg’, door Sandra en Mireille van stichting GAZO. Voor de aanwezige leden stond een mok klaar, gevuld met een menukaart ‘Slimmer werken’. Een overzicht met zeer bruikbare tips om de drukte het hoofd te kunnen blijven bieden en personeel tevreden te houden (in het volledige verslag van deze netwerkdag staan ook een aantal voorbeelden, deze is eerdaags terug te vinden in de PM Community).

*** 12.05 – 13.05: pauze met een zeer smakelijk lunchbuffet ***

Digivaardig in de zorg

Van een inzakmomentje na de lunch was geen sprake dankzij de levendige presentatie van Suzanne Verheijden: Digivaardig in de zorg. Suzanne bracht met veel humor de technische trends van de toekomst en sprak over de 4 typen technologiegebruikers. Ook legde ze uit hoe je je medewerkers kunt motiveren (en hoe juist niet).

Workshop Leiderschap bij veranderingen

Hekkensluiters van deze gezellige, leerzame dag waren Ton Sneeuw en Ernie van de PopCornCompany. Zij namen de aanwezigen mee in verandermanagement. Ben je een denker, een doener of een voeler? Bij verandering draait het om communicatie en het team meekrijgen, legden zij uit. Motiveer, maak mensen sterker, wees duidelijk, heb een visie.

Om 16.00 uur bedankte Jacky iedereen voor hun komst en enthousiasme en sloot af met de woorden: ‘Hopelijk tot snel in het nieuwe jaar!’

Alle sprekers en deelnemers nogmaals hartelijk dank!

Klara, Jacky, Wendy, Margrot en Nikki.

Notulen: Candy Smit

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Samen met onze leden creeëren wij functiegerelateerde artikelen. Om zo elkaar te helpen en de functie verder te ontwikkelen. Wellicht is een lidmaatschap ook wel iets voor jou!

Lid worden
Menu PM Community