Blog NVvPM verbindt  Praktijkmanagement in 2024
Blog NVvPM verbindt Praktijkmanagement in 2024

Blog NVvPM verbindt Praktijkmanagement in 2024

Wat verandert er bij de zorgverzekeraars?

User Avatar
Door:
Carolien Dalenberg

De meeste grote zorgverzekeraars bieden ook voor 2024 weer een aparte prestatie module ‘Praktijkmanagement’ aan. Voor deze blog zijn de modules Praktijkmanagement 2024 van Zilveren Kruis als onderdeel van Achmea, van VGZ, Menzis en CZ vergeleken.

Over het doel van de prestatie Praktijkmanager zijn deze zorgverzekeraars het grotendeels eens: de huisarts te ontlasten bij niet-zorg gerelateerde werkzaamheden. 

CZ: ‘Door de inzet van een praktijkmanager kan de huisarts zich meer richten op de zorgverlening in de huisartsenpraktijk, komt er (extra) ondersteuning voor de interne bedrijfsvoering van de praktijk en wordt, door verdere intensivering van samenwerking met andere eerstelijns hulpverleners, het netwerk rondom de praktijk versterkt.’

Bij alle bovengenoemde zorgverzekeraars kan de prestatie module Praktijkmanagement aangevraagd worden door een huisartsenpraktijk of een samenwerkingsverband van huisartsenpraktijken.

Hoe zat het ook alweer met de bekostiging van de huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg? Wil je meer weten over de financiering van de huisartsenzorg in 2024, lees dan verder in de community: documenten - blogs

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Samen met onze leden creeëren wij functiegerelateerde artikelen. Om zo elkaar te helpen en de functie verder te ontwikkelen. Wellicht is een lidmaatschap ook wel iets voor jou!

Lid worden
Menu PM Community