Van Leidinggeven naar Leiderschap – Sven-Eric Roovers

Home  /  Van Leidinggeven naar Leiderschap – Sven-Eric Roovers

Workshop voor de tweede NVvPM bijeenkomst op 19 april 2016

In deze workshop wordt de, binnen het VUmc ontwikkelde, managementleergang `De kunst van het loslaten` geïntroduceerd. Binnen deze leergang gaan we ervan uit dat wanneer wij worden geboren alles in potentie in ons aanwezig is om te worden wie we in essentie al zijn. Omdat we aan de (snel veranderende) verwachtingen van de buitenwereld willen voldoen, raken essentiële kwaliteiten echter vervormd. Het risico bestaat dat we ons gaan identificeren met de beschermingslaag die we zo ontwikkelen (ons ego). We denken te weten wie we zijn en gedragen ons daar naar. Het doel van de leergang is om weer in contact te komen met de essentie en van daaruit een bijdrage te leveren aan de organisatie. Om de deelnemers aan de leergang weer hun oorspronkelijke kwaliteiten en drijfveren te laten ervaren is het belangrijk om te vertragen. Pas wanneer we stilstaan kunnen we ons bewust worden van wat we aan het doen zijn en loskomen van oude, ingesleten patronen. Dan kunnen we ons wezenlijke vragen stellen als: waarom leid ik op de manier dat ik leid? Stuur ik op wat ik werkelijk belangrijk vindt en op wat werkelijk nodig is voor de organisatie?

Meer over Sven-Eric Roovers:

SRH_062a

Mijn naam is Sven-Eric Roovers. De rode draad binnen mijn carrière is mijn gedrevenheid om mensen (professionals, cliënten, studenten) te willen begeleiden (aansturen, coachen, trainen) bij hun professionele- en persoonlijke groei en ontwikkeling, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en dit aan anderen kunnen geven.

Van origine ben ik BIG-geregistreerd gz-psycholoog en psychotherapeut.
Daarbij heb ik een master in Beleid en Beheer van gezondheidszorgvoorzieningen afgerond.
Ik beschik zowel over uitgebreide coachings- en trainingservaring, als over ruime behandel- en leidinggevende ervaring.

Sinds 2011 werk ik als zelfstandig coach en trainer, waarbij ik me richt op het begeleiden van hoger opgeleide, leidinggevende zorg- en onderwijsprofessionals.

Specifiek richt ik me op de volgende gebieden:

1. Veerkrachtige professionals:
Ik ben gespecialiseerd in verschillende krachtgerichte (psychotherapeutische) benaderingen, zoals: Oplossingsgericht Werken, ACT, Mindfulness en Strengths-Based Development. En verder is de Positieve Psychologie een inspiratiebron voor mij.

2. Vitale Organisaties:
Ik heb grote affiniteit met Positief Leidinggeven. Persoonlijk-, authentiek-, waarachtig en dienend leiderschap kenmerken mijn leiderschapsstijl: “Leidinggeven vanuit vertrouwen en durven loslaten in plaats van sturen op beheersing vanuit behoefte aan controle”. Verder richt ik me graag op het faciliteren van transformatieprocessen, op het ontwikkelen van persoonlijk eigenaarschap en op talentontwikkeling, en ik geloof in de kracht van kwalitatief hoogwaardige verbindingen.