Vacature praktijkmanager Vlissingen

Huisartsenpraktijken de Getijden

In Zeeland boven de Westerschelde zijn twee organisaties actief in de eerstelijns- (huisartsen)zorg: de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie (ZHCo) en de Coöperatie PeriScaldes. De ZHCo en de Coöperatie PeriScaldes zijn voornemens om per 2021 te gaan fuseren. Met één regionale huisartsenorganisatie versterken we de organisatiekracht van huisartsen en is er een duidelijk aanspreekpunt waardoor ook grote regionale vraagstukken opgepakt worden. Wij faciliteren de aangesloten huisartsen op diverse gebieden, onder andere met praktijkmanagement in de huisartspraktijken.

Per direct zoeken wij voor de huisartsenpraktijken de Getijden (Vlissingen) een enthousiaste professional voor de functie van praktijkmanager.

Wat houdt de functie in?
Als praktijkmanager ondersteun je een huisarts of huisartsenpraktijk met de organisatie en het management. De praktijkmanager voert operationele managementtaken uit, heeft een adviesrol op tactisch en strategisch gebied, stimuleert en coördineert samenwerking binnen de eerste lijn en geeft leiding aan een of meerdere (groeps-)praktijk(en). Daarnaast acteert de praktijkmanager op wijk- en/of regioniveau. De praktijkmanager is de spil in de praktijk, die ervoor zorgt dat de verschillende processen binnen de praktijk goed draaien. Je aandachtsgebieden liggen met name op het gebied van personeel, management en organisatie. Je bent ondernemend en implementeert samen met de huisarts vernieuwingen en veranderingen. Daar waar nodig faciliteer je het proces naar besluitvorming. De verandering die op beide praktijken gaat plaatsvinden is intensivering samenwerking tussen de praktijken die mogelijk op termijn gaat leiden tot fusie naar 1 praktijk en doorontwikkeling naar een multidisciplinair Gezondheidscentrum.

De praktijkmanager is werkzaam binnen meerdere huisartsenpraktijken, en werkt per praktijk onder de functionele verantwoordelijkheid van de huisarts. De ZHCo is formeel de werkgever van de Praktijkmanager.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en zelfstandige baan conform functieomschrijving praktijkmanager C in een dynamische omgeving voor 32 uur per week, werkdagen zijn in onderling overleg te bepalen.
 • Salariëring bij indiensttreding conform de cao-huisartsenzorg in schaal 9. Inschaling op basis van (voor-)opleiding en reeds opgedane werkervaring.

   

Waar kom je te werken?

 • Het team binnen de ZHCo bestaat uit 12 praktijkmanagers, zij werken solo binnen meerdere huisartsendagpraktijken. Het team wordt aangestuurd door de coördinator praktijkmanagement. Met regelmaat vinden er werkoverleggen plaats en er is veel ruimte voor het uitwisselen van kennis en praktische tips.
 • Naast hard werken vinden we het fijn om ook op een informele manier met elkaar om te gaan.
 • De huisartsenpraktijken voor deze vacature bevinden zich in Vlissingen; de Getijden 1,  Maatschap van Russen  Groen -Roebroeck  en de Getijden 2, huisarts W.T.P. Umans.

Wat breng jij mee?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-bachelor opleiding (NVAO niveau 6) op het gebied van
  management en zorg of een afgeronde hbo-bachelor opleiding aangevuld met op de  functiegerichte managementtrainingen en/of -opleidingen;
 • Bij voorkeur beschik je over een aantal jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Bij voorkeur kennis van de eerstelijnsgezondheidszorg / huisartsenzorg;
 • Naast kennis en ervaring vinden we inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit, tact, goed luisteren, aanpassingsvermogen, scherp analyseren en helder rapporteren minstens zo belangrijk.

Nog vragen of solliciteren?
Ben je benieuwd geworden en/of heb je nog vragen, neem dan contact op met de huidige praktijkmanager, Nella den Hollander, Coördinator praktijkmanagement (telefoonnummer: 06-22090983, bereikbaar van maandag t/m woensdag).

Solliciteren kan tot en met 15 september 2021. Stuur jouw motivatiebrief én CV per e-mail naar info@zhco.nl.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

 • Nederlandse Vereniging voor Praktijk Management

  Kneuterstraat 24
  7384CN, WILP GLD
  mail@nvvpm.com
 • Inloggen

  Nieuws