Praktijkverhalen gezocht

Home  /  Praktijkverhalen gezocht

On april 10, 2018, Posted by , With No Comments

Om het begeleiden van stagiairs te stimuleren is SSFH op zoek naar praktijkmanagers die een stagiair begeleiden of gaan begeleiden en hun verhaal willen doen. De praktijkverhalen worden gedeeld op social media via een speciaal daarvoor gemaakte facebookpagina “maak ruimte voor een stagiair”. We zoeken praktijkverhalen in drie fases:

– Aanname
Hoe ga je op zoek naar een stagiair die bij jullie praktijk past, hoe regel je een werkplek, welke voorbereidingen tref je, hoe zorg je dat iedereen op de hoogte is van zijn of haar komst en wat moet je verder nog regelen (stageovereenkomst, vergoedingen aanvragen, etc).

– Begeleiding
Welke afspraken maak je over de begeleiding met de stagiair en met school, hoeveel tijd ruim je in voor gesprekken, wanneer kan de stagiair zelfstandig werken etc.

– Beoordeling
Hoe gaat dat in zijn werk, wat is jouw rol hierin, wat doe je als het niet lekker loopt.

Graag komt SSFH in contact met enthousiaste stagebegeleiders die hun verhaal willen doen, liefst ook samen met de stagiair. Veel of weinig ervaring maakt niet uit. Ook zou het leuk zijn als iemand over zijn ervaringen wil vloggen. Wil jij je collega’s informeren over je ervaringen en enthousiast maken om te gaan begeleiden? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: anne.vanriet@ssfh.nl

Comments are closed.