‘Cao praktijkmanagers werkt aan alle kanten versterkend’

Home  /  Nieuws  /  ‘Cao praktijkmanagers werkt aan alle kanten versterkend’

On juli 9, 2019, Posted by , In Nieuws, With No Comments

De nieuwe Cao Huisartsenzorg is onlangs van kracht geworden. Voor het eerst zijn in de cao ook drie functieprofielen van praktijkmanagers opgenomen. Klara Knapen, van de Nederlandse Vereniging voor Praktijkmanagement (NVvPM) voor huisartsenzorg, legt uit wat het belang is van deze nieuwe cao. ‘Om een praktijkmanager binnen te halen hoef je niet per se iemand op schaal 9 te hebben.’

De cao-partijen stellen dat werkgevers en werknemers in de huisartsenzorg zich moeten voorbereiden op een toekomst met veel veranderingen. Vanwege de veranderingen zijn teamwork en voortdurende ontwikkeling van ieders vakmanschap en professionaliteit noodzakelijk. In de Cao Huisartsenzorg zijn nu voor het eerst drie functieprofielen van de praktijkmanager opgenomen: profielen op het uitvoerende, tactische en strategische niveau met daaraan gekoppeld de loonschalen 7, 8 en 9.

Klara Knapen, bestuurslid bij de NVvPM, legt uit waarom de cao met bijbehorende functiedifferentiatie voor de beroepsgroep zo belangrijk is. ‘De huisarts kan hierdoor een keuze maken welke praktijkmanager er nodig is in de praktijk. Aan de hand van de drie schalen kan de praktijkhouder ook aangeven op welk niveau de praktijkmanager nu functioneert. 

Verder lezen? Klik hier

Comments are closed.