Bestuur

Imke Hornix

Voorzitter

In 2006 ben ik in de huisartsenzorg terecht gekomen bij toeval, ze zochten iemand die een startend huisartsenpraktijk kon helpen de administratie op de rit te krijgen. Inmiddels ben ik verbonden aan diverse huisartsenpraktijken als senior praktijkmanager. Dat wil zeggen dat er bij deze praktijken een praktijkmanager werkzaam is, die door mij wordt begeleid naar zelfstandigheid. De 10 jaar ervaring is er vooral één van elke keer weer opnieuw het wiel uitvinden. Geen collega’s hebben waar je bij te rade kunt gaan en elke keer nieuwe dingen ontdekken en leren. Gelukkig ben ik nieuwsgierig aangelegd en had ik al ervaring als manager, dus ik heb mijn weg wel gevonden. De laatste jaren kwam ik steeds vaker andere mensen tegen in het vak die ook betrokken waren bij praktijkmanagement. Met elkaar dingen kunnen delen, ervaringen en kennis maakt dat je nog verder kunt groeien in je rol en hiervoor zocht ik dan ook een platform. Toen ik geen platform kon vinden die deze visie ook uitdraagt, besloot ik om de NVvPM te starten. De belangstelling voor de vereniging is groot en dat betekent dat we nu al een serieuze omvang krijgen. Deze groei, heeft ons doen besluiten om het bestuur uit te breiden, en ook mensen met andere kwaliteiten aan te trekken. Ik ben ervan overtuigd dat met de kennis en kunde van alle leden samen we een professionele functie kunnen creëren, die breed gedragen zal worden in de zorg.

Klara Knapen

Algemeen Bestuur

Sinds 2012 werk ik wekelijks bij drie verschillende huisartspraktijken waarvan twee apotheekhoudend. Ik ben destijds aangenomen vanwege mijn ervaring als officemanager, ik kom niet uit de huisartsenzorg. Er was geen functiebeschrijving en in het begin was het dan ook zoeken naar de taken/verantwoordelijkheden die bij het vak praktijkmanagement horen. Van ‘lotgenoten’ hoor ik regelmatig dezelfde kreten zoals dat we allemaal het wiel zitten uit te vinden. Als bestuurslid van de NvVPM probeer ik samen met Imke en Jacky steeds meer houvast te kunnen bieden door relevante kennis en vak ontwikkeling aan te bieden, de verantwoordelijkheden te kaderen die bij ons vak horen (functiebeschrijving) en de ervaringen van de leden te delen.

Jacky Loobeek

Secretaris

Sinds 2013 ben ik werkzaam als praktijkmanager in diverse huisartsenpraktijken. Ik ben begonnen als ziekenverzorgende maar vond de huisartsenzorg veel leuker waarna ik mij heb laten omscholen. In 1993 ben ik begonnen als doktersassistente en ben sinds die tijd meegegroeid in het huidige zorgstelsel. Ik heb de vele veranderingen van papieren kaartenbak tot automatisering, van uitbreiding van functies tot veranderingen vanuit zorgverzekeraars meegemaakt. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan als auditor NHG-praktijkaccreditatie. Ik ben sinds de oprichting van de NVvPM lid en sinds eind 2017 als bestuurslid waar ik mij samen met Imke en Klara probeer in te zetten voor de leden. Het delen van kennis en kunde met leden is niet alleen belangrijk maar ook fijn en leerzaam. De praktijkmanager is een belangrijke spil in de huisartsenpraktijk en het is fijn dat de NVvPM zich hiervoor inzet.

Inloggen

Nieuws