Reageer op: Arbeidsovereenkomst voor een POH-waarnemer tijdens ziekteverlof

Home  /  Reageer op: Arbeidsovereenkomst voor een POH-waarnemer tijdens ziekteverlof

Home Forums Personeel en organisatie Arbeidsovereenkomst voor een POH-waarnemer tijdens ziekteverlof Reageer op: Arbeidsovereenkomst voor een POH-waarnemer tijdens ziekteverlof

#636
imkehornix
NVvPM - Lid

Hoi,

Misschien al te laat, maar dan voor anderen:

Let op bij 0-uren dat je iemand niet structureel een aantal uren inzet. Dan is dat nl het aantal uren waar ze recht op hebben…

Dus als je iemand een 0-uren contract geeft, maar altijd 8 uur inzet dan heeft iemand na 3 maanden een contract (en jij dus betaalverplichting) voor de 8 uur. Als je iemand de ene keer 8, andere keer 16, andere keer 8 etc, maar wel structureel inzet dan is het aantal gemiddelde uren het verplichte aantal uren.

Een 0-uren contract is echt bedoeld voor flexibele, meer incidentele inzet.

Je kan zeker de meerurenconstructie inzetten en die laten uitbetalen. Let op: hierdoor kan een medewerker in een hogere belastingschaal komen. Dan blijft er van iedere euro minder over, maar ook kan het invloed hebben op zorgtoeslag, kindgebonden budget etc. Dan is het verstandiger om meeruren te compenseren met tijd-voor-tijd: extra vrije dagen dus.

Je kan iemand ook een tijdelijke uitbreiding van het contract geven op basis van een ‘project’ Dus is een tijdelijke uitbreiding die stopt wanneer ‘het project’ over is. Zo kan je een medewerker met een vaste overeenkomst bijvoorbeeld een tijdelijke uitbreiding geven. Let wel op de ‘ketelregeling’: ook bij 3 verlengingen van dit tijdelijke contract binnen 2 jaar heeft de werknemer recht op onbepaalde tijd overeenkomst over die extra uren.

 

hartelijke groeten

Joanne Molendijk