Uurtarief zelfstandige praktijkmanager

Home  /  Uurtarief zelfstandige praktijkmanager

Home Forums Overige Uurtarief zelfstandige praktijkmanager

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #1073

  Beste allemaal,

  Ik ben nu ruim 5 jaar werkzaam als zzp’er in Zuid-Holland. Na lange tijd pionieren in deze vorm kom ik sinds najaar 2017 met meer zelfstandigen in contact en merk ik dat het uurtarief nogal varieert. Uiteraard telt je (relevante) achtergrond en ervaring mee, maar nu/straks ook de vergoeding die de praktijkhouder voor jouw inzet ontvangt. Daarnaast heb je nog het uurtarief van de waarnemend huisarts, die je soms moet ‘verdedigen’. Ikzelf zit op 55 euro ex. BTW, maar vind mijzelf langzaam maar zeker daarin wat te bescheiden worden.

  Ik wil eens inventariseren: wat reken jij?
  En wat is jouw argument, wanneer je boven de 55-60 euro ex. BTW rekent?

  #1074
  Maren Valkering
  NVvPM - Lid

  Beste Priscilla,

  Ik herken je gevoel van te bescheiden zijn helemaal! Mijn situatie is iets anders aangezien ik net begonnen ben als zelfstandige en hiervoor niet als praktijkmanager heb gewerkt (werk sinds januari als zelfstandig praktijkmanager). Mijn uurtarief voor nu is 50 euro ex BTW voor duur opdrachten, echter spreek ik dat tarief af voor het eerste halfjaar aangezien ik het te laag vind. Voor tijdelijke opdrachten en opdrachten buiten praktijkmanagement om hanteer ik een hoger tarief. Om helemaal open kaart te spelen 😉 ik reken voor opdrachten buiten mijn woonplaats ook reiskosten a 0,30 cent de km.

  Ben ook benieuwd naar de reacties van anderen!

  #1147
  Gisela Brouwer
  NVvPM - Lid

  Hoi,

  Ik ben mij aan het oriënteren om als ZZP-er aan de slag te gaan. Hiervoor ben ik wat gaan speuren op het internet en kwam ik een kostprijsberekening voor POH tegen. Voor een POH-S met management taken is de kostprijs voor een werkgever € 56,77.
  Hierin zit € 5,52 voor infra structuur (huur kamer etc.) verwerkt. Dit kun je opvoeren als zijnde kosten voor je eigen bedrijfsvoering.
  Een uurtarief van € 55,00 is dus zo gek nog niet.

  Als bijlage heb ik de kostprijsberekening van 2017 bijgevoegd (gevonden op internet http://zorgenstelsel.nl/de-kostprijs-van-de-praktijkondersteuner/).

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  Groet Gisela

  • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 3 maanden geleden door Gisela Brouwer.
  Bijlagen:
  Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.