declaraties voor cliënten die in een Wlz-instelling verblijven

Home  /  declaraties voor cliënten die in een Wlz-instelling verblijven

Home Forums Zorgverzekeraars declaraties voor cliënten die in een Wlz-instelling verblijven

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #962
  Anoniem
  Inactief

  Er is een brief van Zorgverzekeraars Nederland via Vecozo gestuurd dat vanaf 1 april 2018 de declaraties voor cliënten die in een Wlz-instelling verblijven en daar behandeling krijgen niet bij de zorgverzekeraar maar bij de Wlz-instelling ingediend dienen te worden. Hoe pakken jullie dit aan? Contract sluiten met de Wlz-instelling? Heeft iemand een voorbeeld contract hiervan? Tariefafspraken die je hier in zet? (inclusief inschrijftarief, visites, telefonische consulten, MDO etc.). Op de site van de LHV kan ik niets vinden. Hoe pakken jullie dit op?

  #964

  Bij ons hebben we inderdaad een contract met de instelling. Zij hebben die geleverd inclusief ‘prijslijst’.
  1 maal per maand sturen wij een factuur. Het is inderdaad wel wat extra werk. Ook omdat je apart moet kijken of er betaald is.
  Succes!

  #965
  Anoniem
  Inactief

  Beste Marry, Dank je wel voor je reactie. Zou je mij een blanco contract kunnen sturen en aangeven wat jullie als “prijslijst” hanteren zodat we een idee hebben wat gangbaar is?

  #966

  Inge, in de ene bijlag een overeenkomst die al wat ouder is 2017 en in de ander bijlage de nieuwe ‘prijslijst’. Dit alles hebben wij aangeleverd gekregen door de instelling.

  Bijlagen:
  Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  #969
  Anoniem
  Inactief

  dank je wel Marry

  #975
  Hester Krouwel
  NVvPM - Lid

  Wij hebben de afspraak dat wij 1x per maand de declaraties opsturen. Wij hanteren passant tarieven. Goed idee om er een contract onder te hangen, dat hebben wij nog niet. Dank voor het voorbeeld dus!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.