Covid19-bonus

Home  /  Covid19-bonus

Home Forums Stelling / Discussie Covid19-bonus

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #2436
  Gerda Zwaan
  NVvPM - Lid

  Hoe gaat jullie werkgever om met de vraag of de zorgbonus ook voor praktijkmanagers aangevraagd mag/gaat worden? Alle voorkomende beroepen binnen de huisartsenzorg die in aanmerking komen worden genoemd zoals aios, doktersassistenten, physician assistants, praktijkondersteuners (poh’s), triagisten, verpleegkundig specialisten. Praktijkmanagers komen (als enige) niet in het lijstje voor. Is dat terecht of onterecht?

  #2437
  tinekeliefting
  NVvPM - Lid

  Beste Gerda,

  De lijst en voorwaarden zoals op de site van de LHV vermeld zijn leidend.

  Ik heb als PM voornamelijk thuis gewerkt en voldoe niet aan de voorwaarden zoals ik de handreiking benoemd, ik  kom dus niet in aanmerking voor de bonus..

  op de site dus-i.nl vindt je een handreiking.

  groetjes Tineke Liefting

   

   

  #2438
  Tineke Volmer
  NVvPM - Lid

  Ik denk dat je ook kritisch moet kijken of je uitzonderlijk gepresteerd hebt. Ik heb hard gewerkt, soms op andere vlakken. We zijn flexibel geweest. In de praktijk zijn er ook veel rustige dagen geweest omdat spreekuren wegvielen. Is dat uitzonderlijk? Uiteindelijk betalen we allemaal als belastingbetaler deze bonus wel weer terug. Omdat je een bonus aan kan vragen betekent niet dat het ook moet. Geld is leuk maar klakkeloos voor iedereen aanvragen vind ik niet terecht

  #2444
  Alie Dekker
  NVvPM - Lid

  Je hebt gelijk: dat de bonus beschikbaar is, betekent niet dat je hem daarom aan moet vragen. Ik ben van mening dat binnen de huisartsenpraktijk lang niet iedereen uitzonderlijk heeft hoeven presteren. Misschien wel vaak dankzij de inzet van de praktijkmanager….  Maar ik vrees, dat als ik het voor een deel van de medewerkers aanvraag, en voor de anderen niet, dat er een behoorlijke storm opsteekt. Daar heb ik niet veel zin in. Ik ben erg benieuwd hoe jullie daarmee omgaan.

  #2451
  Willeke Lippe
  NVvPM - Lid

  Bij onze praktijk wordt voor iedere werknemer de bonus aangevraagd. Iedereen heeft harder gewerkt in de corona tijd. Zelfs nu weer iedereen meer en harder werken dan normaal.

  Wij hebben gekozen om geen uitzondering te maken. Iedereen of niemand was de vraag. De eigenaren hebben gekozen voor iedereen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.