BTW-plichtig als ZZP

Home  /  BTW-plichtig als ZZP

Home Forums Overige BTW-plichtig als ZZP

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #1150
  Gisela Brouwer
  NVvPM - Lid

  Hallo,

  Ik ben mij aan het oriënteren om als ZZP-er aan de slag te gaan. Ik wil zowel als praktijkmanager als triagist werken. Nu ben je als triagist vrijgesteld van BTW. Hoe zit dat als praktijkmanager? Naar mijn weten moet er voor management taken wel BTW afgedragen worden. Is het dan wel handig om als 1 “bedrijf” te werken?

  Ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven.

  Groet Gisela

  #1151
  Anoniem
  Inactief

  Ik ben ook benieuwd.
  Ik ga starten als freelance triagist en ben nog eea aan het uitzoeken. (Ik zie nl dat sommige collega’s wel btw vragen?)
  Zodra ik meer ruimte heb wil ik het managen er ook bij pakken.
  Iemand die raad weet?

  #1160

  Beste Gisela en Yvonne,

  Met jullie vragen zit je het meest ‘safe’ als je even belt met de Belastingdienst, afdeling zakelijk. Zij hebben de expertise.

  Voor wat betreft de rechtsvorm -of je 1 of 2 bedrijven zou moeten oprichten- kun je het beste contact opnemen met de KvK.

  Stichting ZZP Nederland is ook een handige bron om te checken.

  Voor Gisela: ik zou je wel adviseren om niet bij een en dezelfde opdrachtgever als triagist én praktijkmanager aan de slag te gaan. Het werkt verwarrend -zo heb ik bij anderen gezien- om met twee petten op je werk te doen. Zowel voor de invulling van je dagelijkse werkzaamheden (prioriteit assistente = patiëntenzorg, prioriteit praktijkmanager = management in de breedste zin) als qua gezagsverhouding t.o.v. je teamleden (met name de assistentes).

  Beiden succes gewenst!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.