Arbeidsovereenkomst voor een POH-waarnemer tijdens ziekteverlof

Home  /  Arbeidsovereenkomst voor een POH-waarnemer tijdens ziekteverlof

Home Forums Personeel en organisatie Arbeidsovereenkomst voor een POH-waarnemer tijdens ziekteverlof

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #633
  Anoniem
  Inactief

  Eén praktijkondersteuner is langdurig ziek geworden. Het herstel kan na 6 maanden zijn, maar het kan evengoed ook 12 maanden duren.

  Ik heb een vervangster voor haar gevonden en wil haar een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd geven. Hierin wil ik beschrijven dat de arbeidsuren in mindering gebracht kunnen worden indien de vaste medewerkster weer op therapeutische basis aan de slag gaat en dat de overeenkomst ook per direct beëindigd kan worden bij volledig herstel, ook als deze datum vóór de einddatum van de arbeidsovereenkomst is. Mag ik dit doen of heeft dit consequenties?

  Heeft iemand anders een tip, hoe ik het beste de arbeidsovereenkomst op kan stellen?

  #634
  Judith Cohen
  NVvPM - Lid

  Hoi Sigrid

  Ik heb deze situatie nog niet eerder gehad (dat de vervanger na herstel van collega helemaal niet meer nodig is), maar wel dat iemand bijvoorbeeld 24 uur werkt en dat dit in periode van ziektewaarneming 40 uur per week werd.

  ik heb het op de volgende manier verwoord:
  Per 29 augustus 2016 werkt Mevrouw “werknemer die vervangt”24 uur per week.
  In de periode van ziekte waarneming voor collega zal het aantal uur per week worden uitgebreid naar 40 uur per week. Bij opbouw van collega zullen de 40 uur per week evenredig worden afgebouwd naar 24 uur per week.

  De meeruren (boven de 24 uur) worden maandelijks doorgeven aan de werkgever en als meeruren uitbetaald.<

  Nog een advies. Je weet nooit hoe het met een zieke werknemer gaat, dus ik zou niet zo snel een contract laten aflopen. Als je een nul-uren overeenkomst maakt dan hoef je alleen maar de uren, die ook werkelijk gewerkt worden, uit te betalen

  Ik hoop dat je er iets aan hebt.

  Groeten Judith

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 2 maanden geleden door Judith Cohen.
  #636
  imkehornix
  NVvPM - Lid

  Hoi,

  Misschien al te laat, maar dan voor anderen:

  Let op bij 0-uren dat je iemand niet structureel een aantal uren inzet. Dan is dat nl het aantal uren waar ze recht op hebben…

  Dus als je iemand een 0-uren contract geeft, maar altijd 8 uur inzet dan heeft iemand na 3 maanden een contract (en jij dus betaalverplichting) voor de 8 uur. Als je iemand de ene keer 8, andere keer 16, andere keer 8 etc, maar wel structureel inzet dan is het aantal gemiddelde uren het verplichte aantal uren.

  Een 0-uren contract is echt bedoeld voor flexibele, meer incidentele inzet.

  Je kan zeker de meerurenconstructie inzetten en die laten uitbetalen. Let op: hierdoor kan een medewerker in een hogere belastingschaal komen. Dan blijft er van iedere euro minder over, maar ook kan het invloed hebben op zorgtoeslag, kindgebonden budget etc. Dan is het verstandiger om meeruren te compenseren met tijd-voor-tijd: extra vrije dagen dus.

  Je kan iemand ook een tijdelijke uitbreiding van het contract geven op basis van een ‘project’ Dus is een tijdelijke uitbreiding die stopt wanneer ‘het project’ over is. Zo kan je een medewerker met een vaste overeenkomst bijvoorbeeld een tijdelijke uitbreiding geven. Let wel op de ‘ketelregeling’: ook bij 3 verlengingen van dit tijdelijke contract binnen 2 jaar heeft de werknemer recht op onbepaalde tijd overeenkomst over die extra uren.

   

  hartelijke groeten

  Joanne Molendijk

   

   

   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.