afvoer gegeven griepspuiten

Home  /  afvoer gegeven griepspuiten

Home Forums Overige afvoer gegeven griepspuiten

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #2487
  Judith Cohen
  NVvPM - Lid

  Goedemorgen allemaal

  Hoe verwerken jullie de griepspuit met veiligheidsnaald die aan de patiënten gegeven zijn.

  Ik heb zojuist de apotheek gebeld en de assistente gaf aan dat alle spuiten met veiligheidsnaalden in die gele containers moeten. Dat lijkt me sterk, maar hoe moet het dan wel.

  Ik las dat de veiligheidsnaald na gebruik bij het huishoudelijk afval worden gedaan, klopt dit?
  Of moet deze ook bij de apotheek worden ingeleverd.

  Op dit moment zitten de veiligheidsnaalden zit nog op de “lege” griepspuit. Ik haal ze uiteraard liever niet uit elkaar, mag dit geheel bij het huishoudelijk afval? Of moet alleen de “lege” griepspuit bij de apotheek worden ingeleverd?
  Alvast bedankt voor jullie antwoord.
  Groeten
  Judith Cohen

  #2488
  Marjon de Beer
  NVvPM - Lid

  Goedemorgen,

  Dit is wat de SNPG er over zegt.

  U dient zelf zorg te dragen voor de afvalverwerking van vaccins. Vernietig de niet meer te gebruiken vaccins op de normale wijze, evenals de gebruikte spuiten. Dit materiaal valt onder de bijzondere afvalstoffen en alleen een erkende vervoerder mag dit transporteren.

  • Het is niet toegestaan om overgebleven vaccins te gebruiken om niet geïndiceerde patiënten mee te vaccineren. Het is ook niet toegestaan om overgebleven vaccins door te verkopen aan derden.
  • Vernietig de niet-gebruikte vaccins zodra u de vaccins voor het nieuwe seizoen bestelt. Vooraf vernietigen voorkomt verwarring bij een nieuwe levering van griepvaccin

  Vaccins en lege spuiten

   

  #2489

  Bron: Medbis

  Moeten gebruikte veiligheidsnaalden in een naaldencontainer of mogen deze bij het huishoudelijk afval ? Een gebruikte naald moet beschouwd worden als gecontamineerd afval en moet derhalve altijd in een naaldencontainer weggegooid worden.

  Bron: NHG

  Welk afval moet in naaldencontainers? Al het scherpe afval – zoals naalden (ook veilige naalden) scalpelmesjes en gebroken ampullen moet inde naaldencontainers. Zorg ervoor dat naaldencontainers overal beschikbaar zijn, ook in de artsentassen
  <h1></h1>

  #2490
  sylviadesnoo
  NVvPM - Lid

  Spuit en naald in zn geheel in (grote) naaldencontainer. Geen mogelijke extra prik-accidenten opzoeken.

  #2491
  Annemieke Versloot
  NVvPM - Lid

  Hier ook in zijn geheel in de naaldencontainer. Een van de apotheken waar wij mee samenwerken voert de volle containers voor ons af.

  #2534
  Els te Loo
  NVvPM - Lid

  Naalden in gele naaldencontainer, deze afgesloten plaatsen in WIVA vat (er kunnen er vier in), WIVA vat naar Gemeente afvoeren. Dit is meest veilge manier en gaat prima (ervaring met 4700 patiënten op 1 dag)

  Spuiten en overig materiaal in gewoon afval.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.